ÁSzF

Üzletszabályzat

A problémamentes csomagküldés érdekében magánvállalkozóknak és cégeknek az adószámot kérjük megadni!

Megrendelésének leadásával Ön a Webshopom webshop vásárlója lesz.
Kérjük, tanulmányozza át az alábbi tudnivalókat:

Az eladó:
ELKO4 Bt.
8900 Zalaegerszeg Botfa u. 8.
Cég adószáma: 20702034-1-20
Engedélyszám: 20-06-036170
Telefonszám: +36-209149336
elko4@t70.hu

Szerződés tárgya:
A szerződés tárgya a Webshop webshop internetes áruházában található valamennyi árucikk. Az árucikkek tulajdonságait, jellemzőit az árucikkhez tartozó konkrét oldalon tudhatja meg, bizonyos cikkeknél lehetősége van több kép megtekintésére is..

Vételár, fizetési feltételek:
Az árucikkek mellett feltüntetett ár az árucikk vételára, amely tartalmazza az általános forgalmi adót is, amennyiben Ön lakossági vásárló. A termékek mellett szereplő vételárak biztosan nem változnak meg a megrendelés leadása és az árucikkek kézhezvétele közötti időszakban, Ön tehát azt az árat fizeti, amelyet megrendeléskor lát az oldalon. A vételár kiegyenlítése az alábbi módokon történhet, ezek között szabadon kiválaszthatja, hogy az Ön számára melyik a legkényelmesebb:
– Magyarország területén az MPL futárszolgálatnak készpénzben,
– Magyarország területén előre utalással, MPL futárszolgálattal történő szállítással,

Árucikkek cseréje:
Ha a megrendelt árucikk hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt Önnek díjmentesen kicseréljük. Abban az esetben, ha ezt a lehetőséget nem kívánja igénybe venni, a termék vételárát visszatérítjük Önnek. Kérjük, hogy ha sérülést észlel az átvett terméken, értesítsen elektronikus levél formában. Távirányítókat a beazonosítási hibák elkerülése miatt csak abban az esetben postázunk, ha a megrendeléskor a megjegyzés rovatban készüléke típusát is feltünteti!

Megrendelés lemondása:
Megrendelését lemondhatja a bejelentkezés után megjelenő ‘Saját adatok’ menüpontban vagy webáruházunknak küldött elektronikus levélben amíg megrendelés nem lett átadva szállításra. Megrendelésének állapotát figyelemmel kisérheti a ‘Saját adatok’ menüpontban.

Sikertelen kézbesítés:
Az Ön hibájából meghiúsult kézbesítés miatti újraküldés költségei minden esetben Önt terhelik.

Felelősség korlátozása:
Az ELKO4 Bt. webshop nem felelős az esetleges károkért az alábbi esetekben:

  • – Olyan működési hiba esetén, amely meggátolja Önt, hogy csatlakozzon a Webshopom webshop weboldalára, ott megrendelést adjon le.
  • – Az Ön számítógépének bármilyen hardver- vagy szoftverhibájából bekövetkező meghibásodásért, vagy az internet csatlakozás megszakadása miatti károkért.

Kérjük Önt, hogy az internet biztonságos használata érdekében védekezzen az online terjedő vírusok és úgynevezett férgek ellen.

Szállítási információk
A megrendelt termékeket Postai úton szállítjuk a mindenkor érvényes Postai díjak felszámításával. Egy csomag esetén utánvétkezeléssel 1830 forint, előre utalással 1510Ft.
A megrendelt termékek ellenértékét és a Posta költséget, a csomag átvételekor kell rendezni a kézbesítővel, amennyiben Ön a Postai szállítást választotta megrendelésének elküldésekor.
A csomagban megtalálható számla tartalmazza a Posta költséget, és a termékek részletezését is.

Lehetőség van személyes átvételre is, kizárólag előre egyeztetett időpontokban.

Szállítási határidő: A csomagokat lehetőség szerint igyekszünk legkésőbb a rendelést követő napon postára adni. A postaköltség a vásárlót terheli. A fizetés utánvéttel a csomag átvételekor a kézbesítőnek, vagy átutalással történik előre utalással.

Elállás: A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletben meghatározott elállási jog csak a fogyasztókat illeti meg. Az alkatrészek továbbértékesítése, beépítése esetén nem jár az elállási jog

Garancia:

-Új termékek esetében:

A 151/2003. (IX. 22.) Kormányrendelet a nagykereskedelem részére csak egyes tartós használati cikkekre vonatkozóan ír elő jótállási kötelezettséget.
A jogszabály lehetővé teszi, hogy a webáruház beszállító a rendeletben foglaltaknál a vásárlókra nézve kedvezőbb jótállási feltételeket is vállalhat. A nyilvánvaló gyári hibákat-, hiányokat az áru átvétele után azonnal, de legkésőbb 14 naptári napon belül írásban vagy telefonon kell a megadott elérhetőségeken jelezni.
A későbbi hiba- és hiányjelzéseket nem áll módunkban elfogadni. Jogos reklamáció esetén az új rendelés szállítási költségmentes. A vevő által minőségileg kifogásolt árucikk írásos indoklás nélküli visszaküldését nem tekintjük hiányjelzésnek, a reklamációnak ez a módja nem menti fel a vásárlót a számlaösszeg kifizetése alól. A kopásra, törésre, beázásra illetve nem rendeltetésszerű-, szakszerűtlen használatra visszavezethető hibákra a jótállás nem vonatkozik. Nem vállalhatunk jótállást, ha a vásárló az árucikket szétszedte, beépítette, beforrasztotta, megrongálta, műszerek esetében, ha nem megfelelő üzemmódot-, méréshatárt alkalmazott és mindezeknek a jelei jól érzékelhetőek.
A vevő részéről történt megrendelési pontatlanságok miatt az áru visszavételére nem vagyunk kötelezhetőek, a hibás beépítés miatt bekövetkezett károkért felelősséget nem vállalunk.
A jótállási időn belüli meghibásodásokat, illetve a jótállási igény jogosságát rövid határidővel vizsgáljuk. A jótállás hatálya alá tartozó árucserék szállítási költségei a vásárlót terhelik.

Garanciális reklamációt kizárólag a következő feltételek mellett fogadunk el:

-a terméken lévő garanciacímke sértetlensége

-számla

Félvezetőkre nem áll módunkban garanciát vállalni, azonban szériahiba esetén a vásárlót kártalanítjuk.

-Bontott termékek esetében: Minden bontott termékre beépítési garanciát vállalunk. A beépítést csak szakember végezheti! A szakszerűtlen beépítésből eredő hibákért nem áll módunkban felelősséget vállalni. A garancia érvényét veszti nem rendeltetés szerű beépítés/használat, elemi kár, törés vagy beázás esetén. A garancia az webáruház székhelyén érvényesíthető. A hibás terméket az webáruház székhelyére kell eljuttatni, a szállítás költsége a vásárlót terheli. Az webáruházat értesíteni kell telefonon vagy elektronikus postacímen. A termékek bontottak használtként vannak értékesítve. Ha a megvásárolt terméket hibásnak tapasztalja, küldje vissza az a webáruháznak. A termék visszaérkezését követően az  bevizsgáljuk a terméket. A garanciális igény rendezése történhet a termék javításával, cseréjével, az ár visszatérítésével, vagy más termékre cseréjével.

Cseregarancia:
A tartozékokkal együtt, hiánytalanul eredeti dobozban visszaküldött termékekre érvényes.
Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 117/1991. (IX.10.) sz. Kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.

Elállás joga:
Megrendelése során Ön élhet a 17/1999. Kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával.

Garancia vagy elállás érvényesítése: A megrendelt terméket postai úton vagy futárszolgálat segítségével juttassa vissza az ELKO4 Bt. címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, az utánvéttel küldött csomagot nem vesszük át, azonban egyedi mérlegelés után, előzetes egyeztetés alapján a postaköltséget átvállaljuk hibás teljesítés esetén. Az elállás joga nem illeti meg a vásárlót szakszerűtlen használat (pl. törés, beázás) esetén. Hibás teljesítés esetén termék visszaérkezését követően 14 napon belül a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatérítjük a Vásárló által kifizetett teljes összeget (vételár és szállítási költség), az ELKO4 Bt-n kívül eső okok miaítti elállás esetén csak a termék árát térítjük, minden egyéb költség a vásárlót terheli.

Felvilágosítás, speciális kérés és esetleges probléma esetén kérjük, keresse meg vebáruházunkat az elko4@t70.hu címen.