ÁSzF

Üzletszabályzat

A problémamentes csomagküldés érdekében magánvállalkozóknak és cégeknek az adószámot kérjük megadni!

Megrendelésének leadásával Ön az ELKO-4 t. webshop vásárlója lesz.
Kérjük, tanulmányozza át az alábbi tudnivalókat:

Az eladó:
ELKO4 Bt.
8900 Zalaegerszeg Botfa u. 8.
Cég adószáma: 20702034-1-20
Engedélyszám: 20-06-036170
Telefonszám: +36-209149336
elko4@t70.hu

Szerződés tárgya:
A szerződés tárgya az ELKO-4 Bt. webshop internetes áruházában található valamennyi árucikk. Természetes személyeket nem szolgálunk ki, csak érvényes adószámmal rendelkező cégeket és egyéni vállalkozókat. Az árucikkek tulajdonságait, jellemzőit az árucikkhez tartozó konkrét oldalon tudhatja meg, bizonyos cikkeknél lehetősége van több kép megtekintésére is.

Vételár, fizetési feltételek:
Az árucikkek mellett feltüntetett ár az árucikk vételára, amely tartalmazza az általános forgalmi adót is A termékek mellett szereplő vételárak biztosan nem változnak meg a megrendelés leadása és az árucikkek kézhezvétele közötti időszakban, Ön tehát azt az árat fizeti, amelyet megrendeléskor lát az oldalon. A vételár kiegyenlítése az alábbi módokon történhet, ezek között szabadon kiválaszthatja, hogy az Ön számára melyik a legkényelmesebb:
– Magyarország területén az MPL futárszolgálatnak készpénzben,
– Magyarország területén előre utalással, MPL futárszolgálattal történő szállítással,

Árucikkek cseréje:
Ha a megrendelt árucikk hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt Önnek díjmentesen kicseréljük. Abban az esetben, ha ezt a lehetőséget nem kívánja igénybe venni, a termék vételárát visszatérítjük Önnek. Kérjük, hogy ha sérülést észlel az átvett terméken, értesítsen elektronikus levél formában.

Megrendelés lemondása:
Megrendelését lemondhatja a bejelentkezés után megjelenő ‘Saját adatok’ menüpontban vagy webáruházunknak küldött elektronikus levélben amíg megrendelés nem lett átadva szállításra. Megrendelésének állapotát figyelemmel kisérheti a ‘Saját adatok’ menüpontban.

Sikertelen kézbesítés:
Az Ön hibájából meghiúsult kézbesítés miatti újraküldés költségei minden esetben Önt terhelik.

Felelősség korlátozása:
Az ELKO4 Bt. webshop nem felelős az esetleges károkért az alábbi esetekben:

  • – Olyan működési hiba esetén, amely meggátolja Önt, hogy csatlakozzon a  webshop weboldalára, ott megrendelést adjon le.
  • – Az Ön számítógépének bármilyen hardver- vagy szoftverhibájából bekövetkező meghibásodásért, vagy az internet csatlakozás megszakadása miatti károkért.

Kérjük Önt, hogy az internet biztonságos használata érdekében védekezzen az online terjedő vírusok és úgynevezett férgek ellen.

Szállítási információk
A megrendelt termékeket Postai úton szállítjuk a mindenkor érvényes Postai díjak felszámításával. Egy csomag esetén utánvétkezeléssel 2300 forint, előre utalással 2000Ft.
A megrendelt termékek ellenértékét és a Posta költséget, a csomag átvételekor kell rendezni a kézbesítővel, amennyiben Ön a Postai szállítást választotta megrendelésének elküldésekor.
A csomagban megtalálható számla tartalmazza a Posta költséget, és a termékek részletezését is.

Lehetőség van személyes átvételre is, kizárólag előre egyeztetett időpontokban.

Szállítási határidő: A csomagokat lehetőség szerint igyekszünk legkésőbb a rendelést követő napon postára adni. A postaköltség a vásárlót terheli. A fizetés utánvéttel a csomag átvételekor a kézbesítőnek, vagy átutalással történik előre utalással.

Elállás: A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletben meghatározott elállási jog csak a fogyasztókat illeti meg. Az alkatrészek továbbértékesítése, beépítése esetén nem jár az elállási jog

Garancia:

-Új termékek esetében:

A 151/2003. (IX. 22.) Kormányrendelet a nagykereskedelem részére csak egyes tartós használati cikkekre vonatkozóan ír elő jótállási kötelezettséget.
A jogszabály lehetővé teszi, hogy a webáruház beszállító a rendeletben foglaltaknál a vásárlókra nézve kedvezőbb jótállási feltételeket is vállalhat. A nyilvánvaló gyári hibákat-, hiányokat az áru átvétele után azonnal, de legkésőbb 14 naptári napon belül írásban vagy telefonon kell a megadott elérhetőségeken jelezni.
A későbbi hiba- és hiányjelzéseket nem áll módunkban elfogadni. Jogos reklamáció esetén az új rendelés szállítási költségmentes. A vevő által minőségileg kifogásolt árucikk írásos indoklás nélküli visszaküldését nem tekintjük hiányjelzésnek, a reklamációnak ez a módja nem menti fel a vásárlót a számlaösszeg kifizetése alól. A kopásra, törésre, beázásra illetve nem rendeltetésszerű-, szakszerűtlen használatra visszavezethető hibákra a jótállás nem vonatkozik. Nem vállalhatunk jótállást, ha a vásárló az árucikket szétszedte, beépítette, beforrasztotta, megrongálta, műszerek esetében, ha nem megfelelő üzemmódot-, méréshatárt alkalmazott és mindezeknek a jelei jól érzékelhetőek.
A vevő részéről történt megrendelési pontatlanságok miatt az áru visszavételére nem vagyunk kötelezhetőek, a hibás beépítés miatt bekövetkezett károkért felelősséget nem vállalunk.
A jótállási időn belüli meghibásodásokat, illetve a jótállási igény jogosságát rövid határidővel vizsgáljuk. A jótállás hatálya alá tartozó árucserék szállítási költségei a vásárlót terhelik.

Garanciális reklamációt kizárólag a következő feltételek mellett fogadunk el:

-a terméken lévő garanciacímke sértetlensége

-számla

Félvezetőkre nem áll módunkban garanciát vállalni, azonban szériahiba esetén a vásárlót kártalanítjuk.

-Bontott termékek esetében: Minden bontott termékre beépítési garanciát vállalunk. A beépítést csak szakember végezheti! A szakszerűtlen beépítésből eredő hibákért nem áll módunkban felelősséget vállalni. A garancia érvényét veszti nem rendeltetés szerű beépítés/használat, elemi kár, törés vagy beázás esetén. A garancia az webáruház székhelyén érvényesíthető. A hibás terméket az webáruház székhelyére kell eljuttatni, a szállítás költsége a vásárlót terheli. Az webáruházat értesíteni kell telefonon vagy elektronikus postacímen. A termékek bontottak használtként vannak értékesítve. Ha a megvásárolt terméket hibásnak tapasztalja, küldje vissza az a webáruháznak. A termék visszaérkezését követően az  bevizsgáljuk a terméket. A garanciális igény rendezése történhet a termék javításával, cseréjével, az ár visszatérítésével, vagy más termékre cseréjével.

Cseregarancia:
A tartozékokkal együtt, hiánytalanul eredeti dobozban visszaküldött termékekre érvényes.
Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 117/1991. (IX.10.) sz. Kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.

Elállás joga:
Megrendelése során Ön élhet a 17/1999. Kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával.

Garancia vagy elállás érvényesítése: A megrendelt terméket postai úton vagy futárszolgálat segítségével juttassa vissza az ELKO4 Bt. címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, az utánvéttel küldött csomagot nem vesszük át, azonban egyedi mérlegelés után, előzetes egyeztetés alapján a postaköltséget átvállaljuk hibás teljesítés esetén. Az elállás joga nem illeti meg a vásárlót szakszerűtlen használat (pl. törés, beázás) esetén. Hibás teljesítés esetén termék visszaérkezését követően 14 napon belül a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatérítjük a Vásárló által kifizetett teljes összeget (vételár és szállítási költség), az ELKO4 Bt-n kívül eső okok miaítti elállás esetén csak a termék árát térítjük, minden egyéb költség a vásárlót terheli.

Felvilágosítás, speciális kérés és esetleges probléma esetén kérjük, keresse meg vebáruházunkat az elko4@t70.hu címen.